Matematik

løs ligningen

10. november 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en ligning jeg skulle løse. Jeg har fået løsningerne til x= 2 V x= -3/2
Kan det passe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af PeterValberg

Det er sikkert prikproduktet mellem to vektorer, der er sat lig med nul, og der skal løses mht x

Regnereglen er:

\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=a_1b_1+a_2b_2

hvis prikproduktet mellem to vektorer er lig med nul, betyder det, at de to vektorer er ortogonale

\vec{a}\cdot\vec{b}=0\quad\Leftrightarrow\quad \vec{a}\perp\vec{b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af PeterValberg

Dit resultet er forøvrigt korrekt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har omskrevet det så det blev til en andengradsligning er det ikke muligt? 


Svar #4
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg gjorde følgende: 
-2*(x-2)+(x^2-4)*4 --> -2x+4+4x^2-16 --> 4x^2-2x-12


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2014 af PeterValberg

#3 jo, det  er korrekt, når regnereglen (#1) benyttes:

\binom{-2}{x^2-4}\cdot\binom{x-2}{4}=0

-2\cdot(x-2)+(x^2-4)\cdot 4=0

-2x+4+4x^2-16=0

4x^2-2x-12=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men løsning x=2 er rigtig ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2014 af PeterValberg

Jo, som du skrev i #0, så er
x = 2 v x = -3/2
løsninger til ligningen
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
10. november 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nåår troede du havde skrevet det var forkert! Mange tak! 


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.