Matematik

Fuldstændig reel løsning (homogen OG inhomogen)

10. november 2014 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

1. Hvordan bestemmer jeg den fuldstændige reelle løsning til det homogene differentialligningssystem x'(t)=Ax(t)

2. Hvordan bestemmer jeg den fuldstændige reelle løsning til det inhomogene differentialligningssystem x'(t)=Ax(t)-9u

Egenværdierne er 9, 8+i og 8-i.

Egenvektorerne er vedhæftet her. A og u ses i næste besked.

Vedhæftet fil: Egenvektorer.png

Svar #1
10. november 2014 af yamaharacing (Slettet)

A og u.

Vedhæftet fil:A og u.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af peter lind

Du skal finde egenvektorene. Er en egenvektor til ligningssystemet  u(t) med egenvektoren λ er u(t) = c*eλt


Svar #3
10. november 2014 af yamaharacing (Slettet)

#2 Jeg har fundet egenvektorene (vedhæftet i #1).

Uddyb venligst "Er en egenvektor til ligningssystemet  u(t) med egenvektoren λ er u(t) = c*eλt", jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2014 af peter lind

Hvis u er egenvektor med egenværdien λ gælder der at u'(t) = λu, som har den angivne løsning


Svar #5
10. november 2014 af yamaharacing (Slettet)

Det hjælper mig slet ikke, #4. Svarer du på 1 eller 2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2014 af peter lind

Jeg svarer på #3. Det kræver altså kendskab til egenvektorer og egenværdier. De er netop defineret så du får resultatet i #4


Svar #7
10. november 2014 af yamaharacing (Slettet)

Mit problem er nogenlunde som det her

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1400951

Tror jeg skal have fat i

x(t) = c1·eλ1t·v1 + c2·Re(eλ2t·v2) + c3·Re(eλ3t·v3),  c1,c2,c3∈R

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2014 af peter lind

ja det skal du


Svar #9
10. november 2014 af yamaharacing (Slettet)

Hvordan indsætter jeg tal i Re(eλ2t·v2)? Lad os sige, at λ2=8+i med egenvektoren (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2014 af peter lind

Menes der med I det rent imaginære tal i ?

Hvis det er tilfælde kan du bruger at i = eiπ/2


Skriv et svar til: Fuldstændig reel løsning (homogen OG inhomogen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.