Kemi

Enheder i kemi

10. november 2014 af Serenity25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved at holde styr på enhederne i kemi. Er der nogen som kan forklare hvorfor der i dette eksempel skal stå mol L^-1 s^-1?

Vedhæftet fil: Skærmbillede (14).jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2014 af LeonhardEuler

Koncentrationen er angivet i    mol/L     og tiden er angivet i    s

Ved at beregne reaktionshastigheden har du brøkken hvori enhederne er

                \frac{\frac{\textup{mol}}{\textup{L}}}{\textup{s}}=\frac{\textup{mol}}{\textup{s}\cdot \textup{L}}=\textup{mol}\cdot \textup{s}^{-1}\cdot \textup{L}^{-1}  

      


Svar #2
10. november 2014 af Serenity25 (Slettet)

Hvorfor er det at s og L skal opløftes i -1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2014 af LeonhardEuler

Man skal ikke gøre det, men man kan gøre det med potensreglen    a-1 = 1/a  


Svar #4
10. november 2014 af Serenity25 (Slettet)

Nu forstår jeg det. Tak for hjælpen :-)


Svar #5
10. november 2014 af Serenity25 (Slettet)

Hvad med den her. Hvordan regner man det ud? Som jeg læser det har man \frac{\frac{mol}{mokkl}}}\frac{mol}{mol*mol} og \frac{L^{-1}}{L*L}


Svar #6
10. november 2014 af Serenity25 (Slettet)

Glemte billedet.

Vedhæftet fil:Skærmbillede (15).jpg

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der står ikke    L-1 / (L·L) , men derimod L-1 / ((1/L) · (1/L)) = L-1 · L · L = L .

Man dividerer med L i nævneren. Det er det samme som at gange med L i tælleren.


Svar #8
10. november 2014 af Serenity25 (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Enheder i kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.