Kemi

Hjælp Kemi opg. 1,20 blå bog

11. november 2014 af Lullemios (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave der irretere mig grænseløst. Nogen der vil hælpe?

Et fast hvidt stof er ved kvalitativ analyse bestemt til at være opbygget af natrium-ioner og arsenat(III). Ud fra viden om arsens kemi kan man slutte, at stoffets molekyleformel kan skrives NaxAsOy. 

Der udføres to kvantitative analyser med det formål at bestemme x og y. 

Analyse 1. 

0,1471 g af stoffet afvejes og opløses i fortyndet svovlsyre. Denne oplæsning titreres med 24,12 mL 0,01871 M kaliumpermanganat. 

Under titreringen forløber reaktionen: 

As^3+(aq) + MnO4^-(aq) -> H3AsO4(aq) + Mn^2+(aq) 

a) Afstem reaktionsskemaet. 

b) Beregn stoffets molære masse. 

Analyse 2. 
0,1355 g af stoffet afvejes og opløses i demineraliseret vand, hvorefter det fortyndes med demineraliseret vand til 100.0 mL og omrystes. En flammefotometrisk analyse viser, at den fortyndede opløsning indeholder 240 mg Na+/L. 

c) Beregn værdien for x i stoffets molekylformel. 

d) Bestem stoffets molekylformel.

Tak på forhånd!!!! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2014 af Heptan

b) Da de reagerer i forholdet 5:2 kan den molare masse beregnes således:

M=\frac{m}{\frac{5}{2}\cdot n(KMnO_4)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2014 af OliverGlue (Slettet)

a) er simpel redox afstemning. 

b) M=.1471/(0.1871e-1*(5/2*24.12)*10^(-3))=130.4g/mol

c) 0.1355g må indeholde 0.024g, da du fortynder det til 100mL og finder en koncentration på 0.24g per L. Dit stof indeholder derfor en massefraktion på 0.024/0.1355=0.177 af natrium. I b) fandt vi molarmassen af stoffet til 130.4 g/mol, molarmassen for mængden af natrium i dit stof kan findes med massefraktionen, 0.177*130.4g/mol=23.07g/mol, og massen af natrium er ~23 => x=1. 

d) Du har arsenat med en molarmasse på 75, dv.s. 130 - (75 + 23) = 32, oxygen vejer 16 => y=2, eller 

NaAsO2


Skriv et svar til: Hjælp Kemi opg. 1,20 blå bog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.