Matematik

Differentiere

12. november 2014 af eppeheppe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man f'(x), når funktionen har forskriften f(x)=x^4+5x ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2014 af Matematikøkonomen (Slettet)

f'(x) = 4x^{4-1} + 5 = 4x^3 + 5

husk

(kx)' = k

(ax^n)' = n\cdot ax^{n-1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentier hvert led for sig. Benyt   (xn)' = n·xn-1 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. november 2014 af mgjel (Slettet)

Brug reglen

(x^a)'=ax^{^{a-1}}


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.