Matematik

Eksponentiel funktion

13. november 2014 af saxos (Slettet) - Niveau: C-niveau
Forklar mig gerne - HELT KONKRET stille og roligt - punkt for punkt - hvordan denne opgave løses. Tak på forhånd :D
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge opgaven beskrives sammenhængen mellem længden x (i cm) og vægten y (i gram) af ørreder på Randersegnen ved funktionen

         y = f(x) = 0,00769·x3,10 .

Der er tale om en potensfunktion, ikke en eksponentiel funktion.

a) Beregn f(30)

b) Løs ligningen  f(x) = 500

c) Beregn    (f(1,15x) - f(x)) / f(x)  ved at benytte den givne model.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2014 af mathon

                    \frac{y}{0,00769}=x^{3,10}

                    x=\left (\frac{y}{0,00769} \right )^{\frac{1}{3,10}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2014 af mathon

c) Beregn   
                          p = [(f(1,15x) - f(x)) / f(x)]·100% 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2014 af mathon

den kortere version
er:
                                1+r_y=(1+r_x)^a


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2014 af mathon

dvs

                                1+r_y=1,15^{3,10}=1,54228
                                r_y=\frac{p_y}{100}=0,54228
                                p_y=0,54228\cdot 100=54,228

                             
             


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.