Kemi

Oxidation states of manganese

13. november 2014 af ronalda (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal skrive journal om oxidation states af manganese, men har problemer med at identificerer hvilken oxidation state det er.

I det forsøg vi lavede havde vi 3 flasker med KMnO4 :

1- KMnO4 tilføjet: Na2SO3

2- KMnO4 tilføjet: Na2SO3 og  bagefter tilføjet: NaOH 

3- KMnO4 tilføjet: Na2SO3 og  bagefter tilføjet: H2SO4

Jeg er helt på bar bund omkring det her, håber meget i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2014 af ChemistryIsKey

Hvilket stof/stoffer er det du skal finde oxidationstallet på? Kan det evt. være for mangan hhv. før og efter reaktionen med natriumsulfit? I så tilfælde før reaktion:

MnO4-     ,     Mangan har hér oxidationstallet +VII

Efter reaktionen vil mangan blive reduceres af sulfit-ionerne:

MnO4-  +  SO32-  -->  MnO2  +  SO42-

Så efter reaktionen:

MnO2     ,     Mangan har hér oxidationstallet +IV

Hvis det ikke er disse oxidationstal du skal finde, så må du endelig uddybe spørgsmålet :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2014 af mathon


        \overset{+7}{Mn}{O_{4}}^{-}       \overset{+6}{Mn}{O_{4}}^{2-}        \overset{+4}{Mn}{O_{2}}                     

         Mn_3O_4=\overset{+2}{Mn}_2(\overset{+4}{Mn}O_4)


Svar #3
13. november 2014 af ronalda (Slettet)

Tak :)

Det er Mn, men man skal vise med equations hvordan man finder frem til det. Hvordan skrives de tre equations?  Og hvordan finder man oxidation states fra dem?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2014 af mathon

                        \overset{+7}{Mn}{O_{4}}^{-}             x + 4·(-2) = -1

                        \overset{+6}{Mn}{O_{4}}^{2-}            x + 4·(-2) = -2

                        \overset{+4}{Mn}{O_{2}}                x + 2·(-2) = 0


Svar #5
13. november 2014 af ronalda (Slettet)

okay tusinde tak, det har jeg styr på nu så :) 

men hvad når man skal skrive hele ligningen, altså:

KMnO4 + Na2SO3 --> ???

KMnO4 + Na2SO3 + NaOH --> ??

KMnO4 + NaSO3 + H2SO4--> ???


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2014 af mathon


              


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2014 af mathon

i neutralt miljø:

                         +7                    +4                          +2                 +6
                         MnO42- (aq)   +   SO32- (aq)   <--->   Mn2+ (aq)   +   SO42- (aq)

                        .

                         2 MnO42- (aq)   +   5 SO32- (aq)   +   3 H2O (l)   <--->   2 Mn2+ (aq)   +   5 SO42- (aq)   +   6 OH- (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2014 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:Mn-kemi.doc

Skriv et svar til: Oxidation states of manganese

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.