Matematik

Rødder, potenser og ligninger

13. november 2014 af Ninsemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har nogle opgaver med ovenstående temaer, som jeg ikke kan finde ud af.

Håber der er nogen kloge hoveder, der kan hjælpe og fortælle mig hvordan man kan løse opgaverne i det vedhæftede dokument :)

På forhånd mange tak :)

Nina

Vedhæftet fil: Opgaver.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2014 af mathon

Opgave 6
                  I:  2x + 3y = 4
                 II:  -3x + y = 5               II multipliceres med -3 og kaldes III

                  I:  2x + 3y = 4
                III:  9x - 3y = -15            I og III adderes

                     11x = -11
                      x = -1                       som indsat i  II:  -3x + y = 5
giver
                     -3·(-1) + y = 5
                      3 + y = 5
                      y = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. november 2014 af mgjel (Slettet)

\sqrt[m]{a}\cdot \sqrt[m]{b}=\sqrt[m]{a\cdot b}

\sqrt[m]{a^{m}}=a


Svar #3
13. november 2014 af Ninsemus (Slettet)

Tak for det mathon :) Er der nogen der kan være behjælpelige med de andre opgaver? :)

På forhånd tak :)

Nina


Svar #4
13. november 2014 af Ninsemus (Slettet)

mgjel, jeg har selv formlerne :)

Formlerne er en super hjælp, men når man ikke kan "udnytte" dem, så er de ikke så behjælpelige :)

Det er mere hvordan man bærer sig ad med at løse dem :)

Tak alligevel :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. november 2014 af mgjel (Slettet)

\sqrt[3]{4}\cdot \sqrt[3]{4^{2}}=\sqrt[3]{4\cdot 4^{2}}=\sqrt[3]{4^{3}}=4


Svar #6
13. november 2014 af Ninsemus (Slettet)

Tusinde tak kloge hoveder :)

Hvad med den sidste med ligningen?

Er der nogen der kan hjælpe med den?

Mvh. Nina :)


Skriv et svar til: Rødder, potenser og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.