Fysik

lod på motor båd

17. november 2014 af Martinfms (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej der ud har sidet det meste af weekenden med denne opgave, og ved værken op eller ned på den.

ombord på en motorbåd er et lod på 10 kg ophængt i en fjerdervægt. idet båden sejler rundt i en cirkelbue med en hastighed på 18 knob viser vægten 105 N 

hvad er radius på bådens cirkel?

hvordan skal jeg gribe den an?

PÅ FORHÅND MANGE TAK :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2014 af mathon

Du har
            når cirkelbuen for små udsving kan approksimeres med korden,
            at centripetalkraften

                                                {F_{c}}^{2}=S^2-(m\cdot g)^2

                                                {F_{c}}^{2}=(105\; N)^2-\left ((10\; kg)\cdot ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )^2=1381,76\; N^2

                                                F_{c}=\sqrt{1381,76\; N^2}=37,172\; N

samt
                                                 F_c=m\cdot \frac{v^2}{r}

                                                 r=\frac{m\cdot v^2}{F_c}=\frac{(10\; kg)\cdot \left (9,26\; \frac{m}{s} \right )^2}{37,172\; N}=23,1\; m

           


Svar #2
17. november 2014 af Martinfms (Slettet)

mange tak det hjælp virkelig meget 


Skriv et svar til: lod på motor båd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.