Matematik

Find hvilken varemængde der giver størst omsætning?

17. november 2014 af steffenftw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har dette spørgsmål i en opgave.

En produktionsvirksomhed fremstiller x stk. af en vare. Virksomheden kan sælge hele deres produktion til en pris p(x) der afhænger af salget således: p(x)=-0,05x+18.

Der ønskes en redegørelse for ved hvilken varemængde produktionen giver størst omsætning.

Jeg forstår ikke hvordan man kan finde hvilken varemængde der giver størst omsætning, da det er en lineær funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2014 af peter lind

Omsætning = x*p(x)


Svar #2
17. november 2014 af steffenftw (Slettet)

#1

Omsætning = x*p(x)

Hvordan finder jeg så frem til hvilken varemængde der giver størst omsætning?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2014 af peter lind

Det kan gøres på flere måder. x*p(x) er et andetgradspolynomium. Du kan finde toppunktet for den tilsvarende parabel. Du kan også differentiere funktionen og sætte resultatet lig 0


Svar #4
17. november 2014 af steffenftw (Slettet)

#3

Det kan gøres på flere måder. x*p(x) er et andetgradspolynomium. Du kan finde toppunktet for den tilsvarende parabel. Du kan også differentiere funktionen og sætte resultatet lig 0


Jeg fandt lige ud af at jeg bare kunne bruge toppunktet, da jeg sad og tænkte over det selv. Følte mig en smule dum bagefter, haha. Men mange tak!


Skriv et svar til: Find hvilken varemængde der giver størst omsætning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.