Matematik

Find k, bl.a. vha. komplekse tal

18. november 2014 af Zuisso (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, jeg skal finde k i følgende:
2(-2ike^-^t^+^i^t)-(-1+i)ke^-^t^+^i^t-ke^-^t^+^i^t

Jeg får at k=4/5*i. Nogen der kan se om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2014 af LeonhardEuler

Det er et udtryk, derfor kan du ikke konkludere, at k er lig med noget. 


Svar #2
18. november 2014 af Zuisso (Slettet)

Ja men jeg skal finde k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2014 af LeonhardEuler

Har du muligvis glemt et  "="? Eller bedre: Kan du ikke vedhæfte opgaven her.


Svar #4
18. november 2014 af Zuisso (Slettet)

Men ved ikke om det jeg har lavet er rigtigt.... Skulle gerne ende med en imaginær og realdel

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2014 af LeonhardEuler

2(-2ike^{-t+it})-(-1+i)ke^{-t+it}-ke^{-t+it}=4e^{-t+it}

-4ike^{-t+it}+ke^{-t+it}-ike^{-t+it}-ke^{-t+it}=4e^{-t+it}

-4ike^{-t+it}-ike^{-t+it}=4e^{-t+it}

k=-\frac{4}{5}i^{-1}=\frac{4}{5}i

Ja. Det er korrekt.


Skriv et svar til: Find k, bl.a. vha. komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.