Matematik

Funktions forskrift!

19. november 2014 af hojlaursen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, sider og bikser i en opgave som jeg har svært ved at forstå og mangler en løsning.

Håber i kan hjælpe mig :)

En vare har en kostpris på 30 kr. pr stk og herudover er der faste omkostninger på 1800 kr. Varen sælges til 66 kr. pr. stk. Lad x være antal varer og lad k(x) være omkostningsfunktionen, og r(x) er omsætningsfunktionen. Konstruer en forskrift for henholdsvis omkostningsfunktionen og omsætningsfunktionen.

a) For ikke at få underskud, skal omkostningerne være mindre end eller lig med omsætningen. Løs uligheden k(x)≤r(x) og find herved den grænse, som den solgte varemængde mindst skal være på, for at få overskud. Kontrollér beregningen grafisk.

b) Bestem forskriften for overskuddet p(x), og løs uligheden p(x)≥0. Sammenlign resultatet med resultatet fra a).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af PeterValberg

Der er tale om lineære funktioner, hvor modellen er y = ax + b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af mathon

            k(x)=30x+1800

            r(x)=66x

a)
             k(x)\leq r(x)

             30x+1800\leq 66x

             1800\leq 66x-30x

             1800\leq 36x

             50\leq x
             


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2014 af mathon

b)
         p(x)=r(x)-k(x)
   Løs
         p(x)\geq 0


Skriv et svar til: Funktions forskrift!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.