Matematik

Rente

19. november 2014 af dani123456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Sp :D

Har fået de her to opgaver men kan ikke rigtig løse dem...

På en konto indsættes 10000 kr. Renten er 6% p.a. Hvor stort er beløbet på kontoen efter 10 år?

En konto giver 4,5% p.a. Hvor stort et beløb blev indsat på kontoen til at begynde med, når det i løbet af 8 år vokser til 12000 kr.... 

Håber nogen der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

        Kn = K0 · (1+r)n

I den første opgave kender man K0 , r og n = 10 , og kan så beregne Kn = K10 .

I en anden opgave kender man r , n = 8 og Kn = K8 og kan så beregne K0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2014 af mathon

Benyt
                         K_n=K_0\cdot (1+r)^n

og

                         K_0=K_n\cdot (1+r)^{-n}


Svar #3
19. november 2014 af dani123456 (Slettet)

Mange tak for svarene :D


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.