Matematik

sum af AP

23. november 2014 af hej2010 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Find summen af det første n vilkår for hvert følgende AP

a- find summen af de første 8 vilkår af A.P.
25, 19, 13...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2014 af peter lind

Kom med hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af SuneChr

Hvis det næste tal i talrækken skal være seks mindre end det foregående, har vi

25+19+13+...+(-17)=8\cdot 25-6\cdot (1+2+...+7)     ⇒
25+19+13+...+(-17)=8\cdot 25-6\cdot7\cdot \frac{1+7}{2}

Summen af de n første led, med 25 som første led, er

25n-6(n-1)\cdot \frac{n}{2}=n(28-3n)


Svar #3
23. november 2014 af hej2010 (Slettet)

det er opgaven. men jeg har fundet ud af hvordan at lave den.


Svar #4
23. november 2014 af hej2010 (Slettet)

tak #2

jeg fandt summen til 32


Skriv et svar til: sum af AP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.