Matematik

Hvor høj er flagstangen? HJÆLP

23. november 2014 af NMJ95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan forklare hvordan jeg skal gøre?

Den stående person er 1,76 m høj, og den liggende person er 1,68 m høj. Afstanden fra den liggende persons hoved hen til flagstangen er 10,5 m.

A. Hvor høj er flagstangen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2014 af mathon


                                                \frac{h}{1,76}=\frac{10,5}{1,68}                


Svar #3
23. november 2014 af NMJ95 (Slettet)

Er der ikke nogen der kan fortælle mig hvordan jeg helt præcist finder frem til Højden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2014 af mette48 (Slettet)

isoler h i den ligning der står i #2, ved at gange med 1,76 på begge sider


Svar #5
23. november 2014 af NMJ95 (Slettet)

Dvs. jeg skal sige 1,76 / 1,76? Og hvad så bagefter :)

Vil bare gerne forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2014 af Soeffi

#5

Dvs. jeg skal sige 1,76 / 1,76? Og hvad så bagefter :)

Vil bare gerne forstå det.

#2

\frac{h}{1,76m}\cdot1,76m=\frac{10,5m}{1,68m}\cdot 1,76m\Rightarrow h=\frac{10,5m}{1,68m}\cdot1,76m=                


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2015 af sandra198 (Slettet)

det er ganskevidst en gammel oplæg men jeg har lige haft opgaven og jeg tænker den lyder sådan her 

forstørrelses faktore er 10,5/1,68 = 6,25

alle sider er 6,25 så lange

flagstangen er

6,25*1,76 = 11 meter

flagstangen er 11 meter


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2015 af Soeffi

#7

det er ganskevidst en gammel oplæg men jeg har lige haft opgaven og jeg tænker den lyder sådan her 

forstørrelses faktore er 10,5/1,68 = 6,25

alle sider er 6,25 så lange

flagstangen er

6,25*1,76 = 11 meter

flagstangen er 11 meter

Det er rigtigt.

Jeg er glad for at høre, at du har kunnet bruge en gammel opgave, men må jeg spørge, hvordan du fandt den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2015 af sandra198 (Slettet)

hvordan jeg fandt hvad? denne side opgave fandt jeg da jeg havde problemer med den så googlede spørgsmålet så dukkede den op.

selve opgaven har jeg fået via fjernstudie


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2015 af Soeffi

OK.


Skriv et svar til: Hvor høj er flagstangen? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.