Matematik

Parallel tangen ligning?

03. december 2014 af poet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet min opgave. 

Mit bud er at jeg først differentierer den til: f´(x)=2x+8

Og derefter finder jeg f´(x)=2 dette får jeg til 3. Hvad nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2014 af peter lind

f'(x)  er forkert.

Hvis løsningen er x0 kan du bruge tangentligningen

y= f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2014 af mathon

       Løs først
                               f{\, }'(x_o)=2\mathbf{}
og gør dernæst
brug af paralleltangentligningen:

                                y=2(x-x_o)+\left (-{x_{o}}^{2}+8\cdot x_o+5 \right )


Skriv et svar til: Parallel tangen ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.