Matematik

Funktioner

04. december 2014 af Ninsemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folks :)

Jeg har tre opgaver som jeg ikke kan finde ud af, så jeg håber der er nogen, der lige kan fortælle mig, hvordan man bærer sig ad, med at løse dem :)

På forhånd, tusinde tak

Mvh. Nina :)

1. I tidsrummet 1960-1990 kan befolkningtallet N i millioner i USA beskrives med den lineære model:

N = 2,3t+180

Hvor t er antallet af år efter 1960.

Hvad er hældningen? Hvad angiver den?

2. I den laveste del af atmosfæren (optil ca. 10 km) kan temperaturen y i grader celcius beregnes med formlen:

y = 20-6,5x

Hvor x er højden over havet i km.

Angiv betydningen af konstanten 20 i formlen.

Angiv hældningen og forklar dens betydning.

3. Maksimalpulsen antages at aftage lineært med alderen; tabellen (Tallene nedenunder :) viser sammenhængen mellem alder, a år, og maksimalpuls, p slag/min., hos 8 forsøgspersoner.

Angiv en forskrift, der tilnærmest giver maksimalpulsen p som funktion af alderen a.

a 20, 20, 30, 40, 45, 50, 60, 70

p 196, 203, 190, 183, 178, 168, 162, 150


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

1. I tidsrummet 1960-1990 kan befolkningtallet N i millioner i USA beskrives med den lineære model:

N = 2,3t+180

Hvor t er antallet af år efter 1960.

Hvad er hældningen? Hvad angiver den?

---

Hældningen er 2,3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

I punkt 3, skal du blot sætte punkterne ind i din lineære ligning og dermed finde en forskrift, som passer.


Svar #3
04. december 2014 af Ninsemus (Slettet)

#2

Jeg har ingen punkter???

Mvh. Nina


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2014 af mathon

#3
      foretag lineær regression på dine DATA.


Svar #5
04. december 2014 af Ninsemus (Slettet)

Jeg er lost. forstår ikke hvad det er jeg skal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2014 af OnceUponATime (Slettet)

Har du et program hvori du kan indsætte de givne data: a og p? I så fald, lav en lineær regression over disse. Dette er opgave 3.

Opgave  2 er det samme som opgave 1, til hvilken du har fået forklaringen :)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.