Matematik

forhold ml. en plan i rummet og et punkt

05. december 2014 af Y2015 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

Der er givet en ligning til en plan: a: 2x-y+5z-26=0. 

blev der spurgt om, forklar hvor punktet P(1,1,1) ligger ifht. a?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2014 af PeterValberg

Hvis punktets koordinater P(1,1,1) opfylder planens ligning (hvilket det ikke gør)
så ligger punktet i planen.

Med afstandsformlen (mellem en plan og et punkt) kan du bestemme afstanden
mellem planen a og punktet P, - kan det være det, der tænkes på?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2014 af PeterValberg

Afstanden mellem punktet P(x1,y1,z1) og planen α med ligningen ax+by+cz+d=0
kan bestemmes som:

dist(P,\alpha)=\frac{|ax_1+by_1+cz_1+d|}{\sqrt{a^2+b^2+c^2}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. december 2014 af Y2015 (Slettet)

Tusind tak! 

Så prøver jeg den. :)


Svar #4
05. december 2014 af Y2015 (Slettet)

Hej Peter, 

Kan du mulighvis hjælpe med et andet spørgsmål. Det handler om vektorer i 3D. jeg har vedhæftet den, fordi der er en tegning. Jeg vil meget gerne har hints, så jeg selve laver udregninger. 

Mvh Imal

Vedhæftet fil:vektor i 3D.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: forhold ml. en plan i rummet og et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.