Matematik
Hvordan definere man en kubisk firkant som rumvektor.
Hvordan definere man en kubisk firkant i 3d-vektor format og hvordan finder man volumen?
Svar #1
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
Hvad mener du med en kubisk firkant?
Man kan tale om det af tre vektorer a, b og c i rummet udspændte parallellepipedum, og dets rumfang kan beregnes som
V = |a • b × c|
En kube med kantlængde s kan for eksempel udspændes af de tre vektorer si , sj, og sk , og kubens rumfang er så
Vkube = |si • sj × sk| = s3·|i • j × k| = s3 .
Svar #2
11. december 2014 af Mathnerdsx (Slettet)
Tak - er det tilfældigvis sådan at du kan forklare hvad et reciprokt gitter egentlig er?
Svar #3
11. december 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Næh, men du kan læse om det her http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Fysik/Gitterdynamik_og_krystalstatistik/reciprokt_gitter
Skriv et svar til: Hvordan definere man en kubisk firkant som rumvektor.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
