Fysik

Specifik smeltevarme af chokolade

12. december 2014 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke få mine formler til at gå op...

Jeg er i gang med SRP, hvor jeg skal finde chokolades specifikke smeltevarme:

L = Q / m

Q = delta t * m * c

c = C / m

C = Q / delta t

Jeg synes jeg går i ring. Hvad gør jeg forkert?
Håber der er nogen der kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor vil du hen af med dine formler?

For den specifikke smeltevarme gælder, at L = Q/m, hvor Q er den mængde energi du tilfører for at smelte massen m. Bemærk, at massen m skal befinde sig på smeltepunktet først.


Svar #2
12. december 2014 af unicorn12 (Slettet)

#1

Så Q er lig med Etilført?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2014 af Jerslev (Slettet)

#2: Q er et generelt symbol for varme. I formlen i #1 er Q den energi, der tilføres under smeltning og kun under smeltning.


Svar #4
12. december 2014 af unicorn12 (Slettet)

#3

Jeg skal starte med at finde smeltepunktet for mit mørke chokolade, hvor jeg måler Etilført med et apparat, kan det bruges som Q?


Svar #5
12. december 2014 af unicorn12 (Slettet)

#3

Jeg måler Etilført for vand


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2014 af Jerslev (Slettet)

#4+5: Det kommer an på, hvordan forsøget udføres. Du er nødt til at skelne imellem den energi, der bruges til ren opvarmning, og den energi der bruges til smeltning.


Svar #7
12. december 2014 af unicorn12 (Slettet)

#6

Hvad er forskellen på opvarmning og smeltning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2014 af Jerslev (Slettet)

#7: Tillad mig at nævne, at du på et A-niveau bør kende forskel på de to processer. De gennemgås på C-niveau.

At opvarme vand er ikke det samme som at smelte is. Under en smelteproces er temperaturen konstant (det samme gælder forresten fordampning), mens den stiger under opvarmning.


Skriv et svar til: Specifik smeltevarme af chokolade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.