Matematik

Find massen af et rør

14. december 2014 af Kingkong78 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Hvordan kan finde en masse af et rør, røret er 1 m lange og har en godstykkelse på 3 mm. Metallets densitets er 7850/kg/m^3 

Håber i kan hjælpe mig sidder fast i opgaven..

God søndag


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af mette48 (Slettet)

Der mangler oplysning om rørets radius


Svar #2
14. december 2014 af Kingkong78 (Slettet)

Jep glemte det...
Det har en ydre radius på 8mm...

Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2014 af mette48 (Slettet)

rumfang =π*R2*l-π*r2*l         hvor R=8mm, r =8mm-3mm og l=1m

m

masse=rumfang * massefylde

da densiteten er opgivet i kg/m3 er det nok er god ide at omregne alle mål til m og kg


Svar #4
14. december 2014 af Kingkong78 (Slettet)

Tusind Tak mette... 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2014 af mathon

Eller rørets
tværsnitsareal:
                          A=\pi \cdot \left ( R^2-r^2 \right )=\pi \cdot \left ( R+r \right )\cdot (R-r)=\pi \cdot (R+R-t)\cdot t

                          A=\pi \cdot (2R-t)\cdot t=\pi \cdot ( (2\cdot0,008-0,003)\; m)\cdot (0,003\; m)=1,22522\cdot 10^{-4}\; m^2

Rørets masse
                           m= V\cdot \varrho =L\cdot A\cdot \varrho

                           m=(1\; m)\cdot \left (1,22522\cdot 10^{-4}\; m^2 \right )\cdot \left (7850\; \frac{kg}{m^3} \right )=0,961799\; kg=961,8\; g


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2014 af k786 (Slettet)

mathon
kan du tjekke din indbakke :) 


Skriv et svar til: Find massen af et rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.