Matematik

Bragg's lov

14. december 2014 af Heptan - Niveau: A-niveau

Jeg kiggede på braggs lov, men der er et lighedstegn i beviset jeg ikke forstår:

\frac{2d}{\sin\theta}(1-\cos^2\theta) = \frac{2d}{\sin\theta}\sin^2\theta

Hvordan kan det være? Det ser næsten ud som om at \cos \theta + \sin \theta = 1, men det passer vel ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Idiotformlen er sin2(Θ)+cos2(Θ)=1. Af den følger det, at 1-cos2(Θ)=sin2(Θ).


Svar #2
14. december 2014 af Heptan

Tak, nu giver det mening


Skriv et svar til: Bragg's lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.