Kemi

pH af vand

23. december 2014 af Luxua (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal besvare 3 spørgsmål, som jeg ikke helt forstår:

Det første spørgsmål består i at finde pH værdien for rent vand

Næste spørgsmål er at finde pH værdien for 50 mL vand med 5 mL HCl (0,1 M)

og det tredje er ligeledes at finde pH værdien for 50 mL vand med 5 mL NaOH (0,1 M)

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2014 af [email protected] (Slettet)

Vand er neutralt = 7.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

For vand

      pH = 7 ved 25 oC


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

pH for 50 mL vand tilsat 5 mL 0,1 M HCl


    n(HCl) = 0,1 mol/L • 0,005 L = 0,0005 mol

    c(fortyndet) = n(HCl) / V(total) = 0,0005 mol / (0,005 L + 0,05 L) = 0,01 M


da pKs < 0 er det en stærk syre

    pH = - log[H3O+] = -log(0,01) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

pH for 50 mL vand tilsat 5 mL 0,1 M NaOH

 
   n(NaOH) = 0,1 mol/L • 0,005 L = 0,0005 mol

    c(fortyndet) = n(NaOH) / V(total) = 0,0005 mol / (0,005 L + 0,05 L) = 0,01 M


da pKb < 0 er det en stærk base

    pOH = - log[OH-] = -log(0,01) = 2

    pH = 14 - 2 = 12                                                   ved 25 oC


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. december 2014 af Heptan

#4 Jeg tror de mener at det samlede volumen er 0,05 L? (som du også har regnet med :P)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

Den samlede volumen er 0,005 L + 0,05 L = 0,055 L.

   c(fortyndet) = 0,0090909 M ≈ 0,01 M


Svar #7
23. december 2014 af Luxua (Slettet)

hvorfor siger man at pH hos stærk base er 14 - 2 = 12?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. december 2014 af LubDub (Slettet)

#7

   da

              pH + pOH = 14

              pH = 14 - pOH

                                            ved 25 oC


Svar #9
23. december 2014 af Luxua (Slettet)

nåå, derfor

1000 tak :)


Skriv et svar til: pH af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.