Kemi

Puffersystem - Opgaver

04. januar 2015 af Sabrina3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP,

Jeg sidder med fire opgaver, som jeg har svært ved at løse. 

Jeg har prøvet at løse den første opgave, men jeg ved ikke hvad pks-en er. 

Jeg håber I vil kigge på det og hjælpe mig med det. (se vedhæftet dokument) 

Mvh. 

Vedhæftet fil: Opgave 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af mathon

                                \small pK_{s}(N{H_{4}}^{+})=9,25


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2015 af mathon

a)

                      \small pH=9,25+\log\left ( \frac{0,1\; mol}{0,1\; mol} \right )=9,25

b)
                      pH-værdien vil øges.
              
c)
                     Stofmængden af tilsat base:
                                 \small n(NaOH)=n(OH^-)=\left ( 0,020\; L \right )\cdot \left ( 0,1\; \frac{mol}{L} \right )=0,0020\; mol

                     Stofmængden af NH4Cl:

                                 \small n(NH_4Cl)=n(N{H_{4}}^{+})=\left ( 0,100\; L \right )\cdot \left ( 0,1\; \frac{mol}{L} \right )=0,0100\; mol

                     Stofmængden af NH3:

                                 \small n(NH_3)=\left ( 0,100\; L \right )\cdot \left ( 0,1\; \frac{mol}{L} \right )=0,0100\; mol


Svar #3
04. januar 2015 af Sabrina3 (Slettet)

Tusind tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2015 af mathon

d)
                          \small N\! {H_{4}}^{+}\; _{(aq)}\; \; + \; \; OH^{-}\; _{(aq)}\; \;\rightarrow \; \; N\! H_3\; _{(aq)}\; \; +\; \; H_2O\; _{(l)}
             før:       0,0100 mol               0 mol                   0,0100 mol

             efter:    0,0080 mol               0 mol                   0,0120 mol

                                              \small pH_{f\o r}=9,3

                                              \small pH_{efter}=9,25+\log\left ( \frac{0,0120}{0,0080} \right )=9,4
      


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2015 af mathon

e)
      For et puffersystem med rimelig pufferkapacitet ændres pH-værdien ikke nævneværdigt selv ved
      tilsætning af et mindre volumen stærk syre eller stærk base.

      Pufferen er derfor pH-stabil.


Skriv et svar til: Puffersystem - Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.