Matematik

Ligninger - rod med hel eksponent

04. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har to ligninger, som jeg skal lave og jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dem?

Se bilag for ligningerne

På forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af LeonhardEuler

Benyt logaritmeregnereglerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2015 af mathon

                      \small 27\cdot x^{-0,2547}=17,82

                      \small \left (x^{0,2547} \right )^{-1}=\frac{17,82}{27}=0,66

                      \small x^{0,2547} =\frac{1}{0,66}

                      \small \small \small x =\left (\frac{1}{0,66} \right )^{\frac{1}{0,2547}}=0,66^{-\frac{1}{0,2547}}

men ikke med hel eksponent


Svar #3
04. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Tak til jer begge, jeg har regnet det ud nu :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2015 af LeonhardEuler

#3 : Du skal selvfølgelig ikke bruge logaritmeregnereglerne. Jeg så forkert på ligningerne. Se #2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. januar 2015 af peter lind

#4 Man kan faktisk også løse opgaven ved at bruge logaritmeregnereglerne.


Svar #6
04. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Okay, tak - men jeg har regnet den ud :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2015 af LeonhardEuler

#5 : Man kan så mange ting, men hvorfor ikke bare gøre det simpleste. :-)


Skriv et svar til: Ligninger - rod med hel eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.