Fysik

Trykforskellen mellem gulv og loft

06. januar 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey, jeg skal beregne trykforskellen mellem gulvet og loftet.

Der er 3 meter imellem gulv og loft, og den atmosfæriske lut vejer 1,2 kg/m3

Skal jeg bare sige 3 m * 1,2 kg/m3 = 3,6 Pa og så sige trykket på gulvet er 3,6 Pa og trykket på loften er 0 Pa? Eller hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2015 af mathon

Trykforskellen:
                                   \Delta p=\Delta h\cdot \rho \cdot g=(3\; m)\cdot \left ( 1,2\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot\left ( 9,82\; \frac{N}{kg} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke bekymre dig om trykket ved loftet og ved gulvet, kun forskellen. Du har fat i den rigtige idé, men har, som du kan se i #1 glemt tyngdeaccelerationen. Det vil du kunne se, hvis du skriver Pa om til grundenhederne.


Skriv et svar til: Trykforskellen mellem gulv og loft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.