Fysik

Rumfang

07. januar 2015 af Peter711 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej
Er der nogen der kan hurtigt give mig en Eksemple på når temperaturen og rumfanget er proportionalt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2015 af Heptan

I en ballon er trykket og stofmængden konstant når omgivelsernes tryk er det. Heraf følger den ligefremme proportionalitet

p{\color{Blue} \mathbf{V}}=nR{\color{Blue} \mathbf{T}}

p, n og R er konstante.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2015 af mathon

                          \frac{p{\color{Blue} \mathbf{V}}}{p{\color{Blue} \mathbf{V_o}}}=\frac{nR{\color{Red} \mathbf{T}}}{nR{\color{Red} \mathbf{T_o}}}

                          \frac{V}{V_o}=\frac{T}{T_o}

                          \frac{V}{T}=\frac{V_o}{T_o}=k(onstant)

                           V=k\cdot T

                         


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.