Matematik

areal

09. januar 2015 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej hej

Har et rektangulært værelse på 5,5 m langt, 4,2 m bredt og 2,7 m høj.

Døren er 90m bred og 2,25 høj. Der er også et kvadratisk vindue, der 120 cm bredt. Hvor meget skal males?

 Rum 2,7*4,2= 11,34

Dør=0,9*2,25= 2,025

vindue= 1,20*1,20= 1,44

= 7,875 m2. Er det den rigtige måde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2015 af PeterValberg

væggen må have arealet 5,5 x 4,2 x 2,7 minus døren 0,9 x 2,25 og vinduet 1,2 x 1,2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. januar 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Jeps havde glemt længden..

tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2015 af Soeffi

Væggenes areal er 2·(4,2+5,5)m·2,7m =...

Loftets areal (hvis det ønskes) er 4,2m·5,5m = ...

Dør og vindue er rigtig, hvis der regnes i m2


Svar #4
09. januar 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Hvorfor siger du x 2 ved væggen?

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2015 af PeterValberg

#4 vedr #3 

fordi der er 4 vægge i rummet, - hvilket jeg glemte i skyndingen i #1

Jeg ville naturligvis have skrevet:

Arealet er lig med 2 x (5,5 + 4,2) x 2,7 (resultatet er i m2)

se bort fra #1, det er noget sludder :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
09. januar 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Ja da... Tak

Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.