Matematik

rumfang

09. januar 2015 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hjælp...

Har en ballon med et rumfang på 2200m3 og den er lavet af 1000 m2 (overflade ) nylon. hvordan passer det sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2015 af Stræbende

m3 = Kubikmeter = Kubik er rumfang.

m2 = Kvadratmeter = Kvadrat er areal.

Hvad er selve spørgsmålet ord for ord?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2015 af Heptan

Antag at ballonen har en kugleform.

Areal for en kugle er givet ved

A=4\pi r^2

og rumfanget

V=\frac{4}{3}\pi r^3

Fælles for de to ligninger er r, som kan isoleres:

r=\sqrt{\frac{A}{4\pi}} = \sqrt[3]{\frac{3V}{4\pi}}

Heraf kan man undersøge om radius har den samme værdi for de to angivne værdier A og V.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2015 af peter lind

Der gælder at rumfanget af en kugle er 4π*r3/3 og arealet af dens overflade er 4π*r2 hvor r er radius. Se om radius med det givne rumfang er den samme som radius med den givne overfalde.


Svar #4
09. januar 2015 af Sofusfelix (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.