Matematik

Løs ligningen f'(x)=0

10. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en 4.gradsligning der ser så'n her ud: 
f(x)=0.25x^4-2x^3+4x^2+3
Og jeg skal løse f'(x)=0.
Jeg har startet med at differentiere, og har fået det til: f'(x)=x^3-6x^2+8x

Skal jeg nu finde diskriminaten og finde nulpunkterne? Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2015 af mathon

             f{\, }'(x)=x(x^2-6x+8)=x(x-2)(x-4)=0


Svar #2
10. januar 2015 af pashtoon123 (Slettet)

-2 og -4? Jeg får det til 2 & 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2015 af Therk

#2

-2 og -4? Jeg får det til 2 & 4?


Det passer da også. Indsæt x= 0, x = 2 og x = 4 og de giver alle en rod.


Skriv et svar til: Løs ligningen f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.