Fysik

F=dp/dt, hvorfor kan kraften alligevel beskrives som F=p/t?

11. januar 2015 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder: "En golfkugle med masse m rammes af en golfkølle, hvorved kuglen opnår farten v. Golfkøllen er i kontakt med golfkuglen i tidsrummet T. Den gennemsnitlige kraft fra golkfkøllen på golkfkuglen henover tiden T er"

Svaret er: (m*v)/T. Hvorfor er det ikke ændringen dvs. delta m og delta v i tælleren? Formlen for kraft er jo F=dp/dt...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2015 af mathon

               \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(m\cdot \overrightarrow{v})=\frac{\mathrm{d} m}{\mathrm{d} t}\cdot \overrightarrow{v}+m\cdot \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v}}{\mathrm{d} t}

i den klassiske fysik er massen konstant dvs \frac{\mathrm{d} m}{\mathrm{d} t}=0

hvoraf
               \frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} t}(m\cdot \overrightarrow{v})=m\cdot \frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v}}{\mathrm{d} t}=m\cdot \overrightarrow{a}=\overrightarrow{F}_{res}


Svar #2
11. januar 2015 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Der er vel stadigvæk tale om ændringen i hastigheden. Opgaven, hvor svaret er (m*v)/T er der jo ikke tale om en ændring i hastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2015 af mathon

Jo

                 \frac{m\cdot v}{t}=m\cdot \frac{v}{t}             Generelt kaldes tiden t. T er "reserveret" temperaturen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der er en del steder, hvor man angiver tid med T, f.eks. svingingstid. I denne opgave er det også almindeligt.


Skriv et svar til: F=dp/dt, hvorfor kan kraften alligevel beskrives som F=p/t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.