Matematik

HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!!!!!

13. januar 2015 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har denne opgave som jeg sidder fast i, vil I hjælpe og vise mig hvordan man gør??????

To skibe A og B sejler med konstant hastighed parallelt med en kystlinje l. A sejler i afstanden 1100 meter fra l, mens B sejler i afstanden 900 meter fra l. Klokken 12.00 er vinklen v mellem sejlretningen for A og sigtelinjen fra A til et fyrtårn F lig med 40 grader, mens det for B gælder at den tilsvarende vinkel u er lig med 48 grader.

Et halvt minut senere er v blevet 42 grader og u er blevet 51 grader. 

c) Beregn det tidspunkt, hvor de to skibe passerer hinanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af PeterValberg

Du fik da hjælp til denne opgave i går ? [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. januar 2015 af LineSuhe

Har stadig ikke fået svar...


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2015 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Opret ikke to indlæg om samme emne (Stil nytilkomne spørgsmål i samme indlæg som du startede debatten i).


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2015 af Soeffi

#0 Sejler de samme vej eller mod hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2015 af Soeffi

Det antages, at skibene sejler mod hinanden. På tegningen er F fyrtårnet,
A0, A1 skib A's position til start og efter 30 sekunder, mens vog v1 er de tilhørende vinkler.
B0, B1, u0 og u1 er det samme for skib B.

Tid for møde = 

12\;timer+\frac{indbyrdes\; afstand \;fra \;start}{indbyrdes\; fart}

Indbyrdes afstand er |A0R|+|QB0| og indbyrdes fart er (|A0A1|+|B0B1|) / (30sekunder), man får: Tid =

12\;timer+\frac{\left | A_{0}R \right |+\left | QB_{0} \right|}{\left | A_{0}A_{1} \right |+\left | B_{0}B_{1} \right |}\cdot 30s

Man har af tegningen

tan(v_{0})=\frac{\left | FR \right |}{\left | A_{0}R \right |}\Rightarrow \left | A_{0}R \right |=\left | FR \right |\cdot cot(v_{0})\;og

\left | B_{0}Q \right |=\left | FQ \right |\cdot cot(u_{0})

Det kan endvidere udledes at (se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1559712#1561350)

\left | A_{0}A_{1} \right |=\left | FR \right |(cot(v_{0})-cot(v_{1}))

\left | B_{0}B_{1} \right |=\left | FQ \right |(cot(u_{0})-cot(u_{1}))

Man får: Tid =

12:00+\frac{\left | FR \right |\cdot cot(v_{0})+\left | FQ \right |\cdot cot(u_{0})}{\left | FR \right |(cot(v_{0})-cot(v_{1}))+\left | FQ \right |(cot(u_{0})-cot(u_{1}))}\cdot 30s=

12:00+\frac{\left [1100m\cdot cot(40^{0})+900m\cdot cot(48^{0}) \right ]\cdot 30s}{1100m\cdot (cot(40^{0})-cot(42^{0}))+900m\cdot (cot(48^{0})-cot(51^{0}))}=

12:00+373\;sekunder = 12:06:13

Vedhæftet fil:skibe_møde.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.