Matematik

Løs ligning

13. januar 2015 af Yuiii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har aldrig fattet ligning. Hvor isolér man x fra denne ligning? 13\cdot k\cdot x=x-8\cdot m

Jeg er selv kommet frem til en resultat, men den ser lidt mærkelig ud. Plz gøre det trin for trin. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2015 af Heptan

Gør brug af regnereglerne til at isolere x. Det er, plus, minus, gange og dividere.

Der er mange måder at isolere x på. Her er en af dem.

Dividér med x (på begge sider, og alle led selvfølgelig!), træk 1 fra, gang med -1, dividér med den nye venstreside og gang med x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2015 af Therk

#0

Jeg har aldrig fattet ligning. Hvor isolér man x fra denne ligning? 13\cdot k\cdot x=x-8\cdot m

Jeg er selv kommet frem til en resultat, men den ser lidt mærkelig ud. Plz gøre det trin for trin. 

Skriv dine udregninger op, så kan vi hjælpe dig med at finde din(e) (eventuelle) fejl.


Svar #3
13. januar 2015 af Yuiii (Slettet)

Altså jeg har gjort det på denne måde:

13kx-m=x-8m

13kx-x=9m

x(13-1)=9m/k

x=(9m/k)/(13-1)

Er det HELT forkert? :(


Svar #4
13. januar 2015 af Yuiii (Slettet)

HOV! Jeg har spottet en fejl ved -8m ... 


Svar #5
13. januar 2015 af Yuiii (Slettet)

Nu har jeg fået det til x=-7m/(13k-1) kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2015 af Heptan

13kx-m=x-8m

Det er ikke den ligning du har skrevet i trådstart? Der skal (måske?) ikke være noget m, eller skal der? Hmm... 


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. januar 2015 af Therk

#3

Altså jeg har gjort det på denne måde:

13kx-m=x-8m

13kx-x=9m

Se lige på dine fortegn her.

Det fik du så selv rettet. :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. januar 2015 af Therk

#5

Nu har jeg fået det til x=-7m/(13k-1) kan det passe?

Det stemmer overens med din startligning i #3:

13k x -m=x-8m


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.