Matematik

Hjælp til matematik!!! :o

20. januar 2015 af Jenn96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har siddet med denne opgave i noget tid, men har ikke helt forstået, hvordan den skal laves?

Vedhæftet fil: Udklip1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2015 af Brusebad (Slettet)

Brug at ( - cos(x)) ' =  sin(x).

Sæt derefter F(π) = 6 og isolér k


Svar #2
20. januar 2015 af Jenn96 (Slettet)

Den skal helst løses uden lommeregner/cas.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2015 af Brusebad (Slettet)

Det er vel også det mit råd lægger op til? :-) - det er velkendt at ( - cos(x)) ' =  sin(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2015 af Stats

f(x) = 3·sin(x)

F(x) = -3 · cos(x) + k

Indsæt værdierne..

Husk at have enhedscirklen i hovedet ..

og isoler derefter k

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
20. januar 2015 af Jenn96 (Slettet)

Okay, så hvis det gøres således: 3 * (- cos(6)) - 3 * (- cos(pi)), er det så rigtigt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2015 af Stats

x = π

y = 6

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2015 af Brusebad (Slettet)

# 5 jeg tror du er tæt på. Du skal dog være opmærksom på, at π og 6 ikke er grænser.

Hvis du tænker på grafen hørende til F(x) kan (pi, 6) forstås som et punkt grafen gennemløber. Du kan også tænke på det som, at når pi puttes ind i F(x), dvs. F(pi), så bliver funktionsværdien 6. Når du isolére k finder du den k-værdi der netop gør sådan at grafen hørende til F(x) gennemløber punktet (pi, 6)


Svar #8
20. januar 2015 af Jenn96 (Slettet)

Er dette rigtigt?? :-)

Vedhæftet fil:Udklip2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2015 af Brusebad (Slettet)

Nej (pi, 6) er ikke grænser. Se #7 hvor jeg har prøvet at forklare hvad det er.


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

En stamfunktion til funktionen

        f(x) = 3·sin(x)

er funktionen

        F(x) = -3·cos(x) + k ,

hvor k er en vilkårlig konstant. Af de uendeligt mange stamfunktioner til f(x) skal vi nu vælge den, hvis graf går gennem punktet (π , 6) , dvs. vi skal vælge k, således, at

        F(π) = 6 ,

dvs.

        -3·cos(π) + k = 6

Løs nu denne ligning i k.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!!! :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.