Fysik

lysets hastighed i plastikklods

21. januar 2015 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har lige et spørgsmål til en opgave: 

i luften er lysets hastighed 3,00*10^8 m/s. beregn lysets hastighed i plastikklodsen.

hvad gøre jeg her? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2015 af mathon

Anvend brydningsloven

                                            \small \small \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=\frac{v_{luft}}{v_{plastik}}

                                            \small v_{plastik}=\frac{\sin(b)}{\sin(i)}\cdot v_{luft}

                                            \small \small v_{plastik}={n_{plastik}}^{-1}\cdot v_{luft}


Svar #2
21. januar 2015 af alhirz1997 (Slettet)

forstår godt de 2 første "formler" men forstår ikke den sidste? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der gælder, at n1·v1 = n2·v2 = c, hvor n ermaterialets brydningsindex og c er lysets hastighed i vacuum.

Her er 1 luft og 2 plastik. n1 er så tæt på 1, at du kan se bort fra den, men du mangle en oplysning om, hvor stor n2 er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2015 af mathon

                     \small \small v_{plastik}={n_{plastik}}^{-1}\cdot v_{luft}

                     \small \small \small v_{plastik}={n_{plastik}}^{-1}\cdot c


Svar #5
21. januar 2015 af alhirz1997 (Slettet)

når okay tak for forklaring. 

har lige et andet spørgsmål hvad med når jeg skal finde brydningsvinklen i en plastik klods og jeg ved at indfaldsvinklen er 57 grader? hvordan gøre jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du benytter, at: n2·sin(u2) = n1·sin(u1), hvor du kender n1, n2 og u1.


Skriv et svar til: lysets hastighed i plastikklods

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.