Matematik

Funktion

22. januar 2015 af Hej12345678901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle SP brugere!

Jeg har en funktion der lyder således:

 f(x) =  x^3 - 3x^2 + 2x

Grafen for f har to tangenter med hældningen 11

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.

Jeg ved at jeg skal løse f'(x) og der får jeg så en andengradsligning der lyder således:

f(x)=3x2 - 6x + 2  (er det korrekt?)

Skal jeg så løse andengradsligningen, og svaret på andengradsligningen er førstekoordinanten for hver af tangenterne?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af mathon

…og løsningerne til  3x2 - 6x + 2 = 0  er førstekoordinaterne til røringspunkterne?


Svar #2
22. januar 2015 af Hej12345678901 (Slettet)

Ja?

Har fået det til x=1,58 og x= -3,46

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2015 af mathon

                   \small x=\left\{\begin{matrix} \frac{3-\sqrt{3}}{3}\approx 0,42265\\ \frac{3+\sqrt{3}}{3}\approx 1,57735 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.