Matematik

Eksponentiel udvikling

22. januar 2015 af karl1236 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

Jeg har et spørgsmål, som jeg har brug for hjælp til, det lyder som følgende:

Modellen y = 2,25 * 1,076x beskriver nogenlund udviklingen i krygstogtsindutrien fra 1980 of rem til 2011. I modellen er y antal solte biletter (i millioner styk) og x er år efter 1980.

a) Hvad fortæller tallene 2,25 og 1,076 om Cruise indutrien?

b) hvor mange tager på et cruise i 2019 ifølge modellen (hvad skal 2019 indsættes som i ligninge, x eller y)

c)Hvem er intereserede i at opstille sådan en model (regner jeg med, at få svar på, når jeg selv kender spg a)

d) Hvilket forhold mangler i modellen (vejret og sæson)?

e) I hvilket år tager hele jordens befolkninge (ca. 7.000 millioner) på Cruise ifølge modellen)??

På forhånd Mange tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2015 af mathon

a)      I 1980 solgtes 2,25 mio billetter
         Billetsalget stiger med 7,6% årligt.

b)
                      \small y(39)=2,25\cdot 1{,}076^{39}

e)
                     \small x=\frac{\log\left ( \frac{y}{2,25} \right )}{\log(1{,}076)}


Svar #2
24. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Okay, tak - men jeg forstår ikke helt dit svar på spørgsmål e, skal man skrive 7 mio ind, der hvor du har skrevet 7, for så giver resultatet 204,1009 og de spørgser hvilket år, hele jordens befolkninge tager på Cruise? :-)


Svar #3
24. januar 2015 af karl1236 (Slettet)

Hej igen, med hensyn til svar#2, så har jeg fundet ud af det, tak :-D


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.