Fysik

Beregn tilført energi

26. januar 2015 af qqrt4 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen der ved hvilke formler, og hvordan jeg skal løse denne opgave?

1 m3 luft tilføres en varme på Q = 200 Kj. Derved udvider luften sig ved konstant tryk til 1,57 m3. Trykket er 1 atm. Beregn det tilførte arbejde. Beregn luftens tilvækste i indre energi


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2015 af peter lind

Arbejde = tryk*udvidelse af rumfang


Svar #2
26. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Så det vil sige; Arbejde = 1 atm * 0,57 m3


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af peter lind

ja men pas på med enhederne


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2015 af mathon

                 \small \small A=\left ( 101325\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left (0{,}57\; m^3 \right )


Svar #5
26. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Og hvordan vil jeg så regne luftens tilvækts i indre energi ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2015 af mathon

                            \small \small \small \small A=\left ( 101325\; \frac{N}{m^2} \right )\cdot \left (0{,}57\; m^3 \right )=\Delta {E_{kin}}^{luft}=57755,25\; J\approx 57,76\; kJ


Svar #7
26. januar 2015 af qqrt4 (Slettet)

Har du mulighed for at forklare den sidste del?


Skriv et svar til: Beregn tilført energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.