Fysik

redegørelse for at lysstrålen vil være parallel

26. januar 2015 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

spørgsmålet lyder:
 

gøre rede for, at lysstrålen, der forlader plastikklodsen, er parallel med lysstrålen, der rammer klodsen, hvis de to sider af klodsen er parallelle? 

ved ikke helt hvordan jeg skulle kunne gøre rede for det ved at skrive en tekst men også ved at udregne det(bevise det) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af peter lind

Det drejer sig formodentlig om at lyset går igennem en gennemsigtig plastikklods. Brug snell's lov (brydningsloven)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2015 af mathon

Tegn det
og brug Brug snell's lov (brydningsloven) to gange (omvendt lysstrålegang anden gang)
og brug trigonometri i to retvinklede trekanter.
Lysstrålen efter gennemgang af den planparallelle glasklods er parallel med den indfaldende lysstråle
og afstanden mellem disse a
er - når d er glasklodsens tykkelse:

                                                              \small a=\frac{d}{\cos(b)}\cdot \sin(i-b)

                      


Svar #3
26. januar 2015 af alhirz1997 (Slettet)

okay tak for hjælpen begge!!
 


Skriv et svar til: redegørelse for at lysstrålen vil være parallel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.