Fysik

Konstant acceleration skråplan

02. februar 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at forstå konstant acceleration på skråplan og kan ikke rigtig finde noget på nettet. Er der nogen der kan forklare det eller komme med nogle gode hjemmesider der forklarer det rigtig godt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af mathon

Uden gnidning:

    Tegn det og få overblik.
    Trigonometri i retvinklet trekant:

                                                       F_{res}=m\cdot a=m\cdot g\cdot \sin(\alpha )

                                                       a= g\cdot \sin(\alpha )

    når \alpha er skråplanets hældningsvinkel med vandret.


Skriv et svar til: Konstant acceleration skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.