Matematik

Eksponentiel funktion

02. februar 2015 af sigridkofod (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-02-02 kl. 22.17.12.png

Benyt at fordoblingskonstanten T2 er kendt. Der gælder så for ethvert x, at

        f(x + T2) = 2·f(x)

for eksempel

        f(3) = f(0 + 3) = 2·f(0) = ...

        f(6) = f(3 + 3) = 2·f(3) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2015 af mathon

        f(x+n\cdot X_2)=2^n\cdot f(x)\; \; \; \; \; \;      når f(x+n\cdot X_2)=2^n\cdot f(x)\; \; \; \; \; \; X_2 er fordoblingskonstanten

        f(0+n\cdot 3)=2^n\cdot f(0)=2^{n}\cdot 7

       f(1\cdot 3)=2^{1}\cdot 7

       f(2\cdot 3)=2^{2}\cdot 7

       

       


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2015 af mathon

f(x+n\cdot X_2)=2^n\cdot f(x)\; \; \; \; \; \;      når X_2 er fordoblingskonstanten

          n\in \mathbb{Z}


Svar #4
02. februar 2015 af sigridkofod (Slettet)

Hvad er n?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

n er et helt tal. Hver gang man lægger 3 til x, fordobler man funktionsværdien.


Svar #6
02. februar 2015 af sigridkofod (Slettet)

#5

#4

n er et helt tal. Hver gang man lægger 3 til x, fordobler man funktionsværdien.

Så hvis man kalder f(x) for y, hedder det så y+3=2*y?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2015 af mathon

Nej
                           f(x+n\cdot X_2)=2^n\cdot f(x)\; \; \; \; \; \;


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er y(x+3) = 2·y(x) .


Svar #9
02. februar 2015 af sigridkofod (Slettet)

Okay, så forstår jeg det. Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.