Kemi

ideal gasligning opgave 2

03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har også lidt svært ved denne opgave

A 20.0 dm^3 sample of gas at 274 K and 2.0 bar pressure contains 0.50 moles N2 and 0.70 moles Ar. What is this partial pressure of each gas, and are there any other gases in the sample (volume of one mole of ideal gas at 273 K, 1.00*10^5 Pa(1bar)=22,7dm^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2015 af peter lind

Den ser lidt underlig ud for der er flere oplysninger end nødvendig.

Du har at P*V = n*R*T    V, n og T er opgivet for hver af gasserne, R kan du slå op i en tabel eller du kan finde den af den sidste oplysning. Sæt det ind i ligningen og brug det til at bestemme trykkene


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2015 af mathon

Beregn samlet antal mol
af
                                                n=\frac{P\cdot V}{R\cdot T}

partialtrykkene er
molbrøken af trykket:
                                                p_{N_2}=\frac{n_{N_2}}{n}\cdot p
                                               

                                               p_{Ar}=\frac{n_{Ar}}{n}\cdot p

                                               

 
                     


Svar #3
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

okaay isolere jeg den rigtig ved at sige P=n*R*T/V?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

piV = niRT  <=>

pi = niRT/V

pN2 = 0,50 *8,314472*274/20,0*10-3 = 56954 Pa = 0,57 bar

Gør på samme måde med pAr og læg de to partialtryk sammen, og se om de summerer op til totaltrykket 2,0 bar. Hvis ikke, så er det fordi, der er noget mere tilstede.


Svar #5
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

er p= 2bar ?


Svar #6
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

men hvor får du 10^-3 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1 dm3 = 10-3 m3

Den værdi af R, jeg brugte, har SI-enheder. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. februar 2015 af mathon

                               n=\frac{P\cdot V}{R\cdot T}=\frac{(2,0\; bar)\cdot \left (20,0\; L \right )}{\left (0,083145 \; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 274\; K \right )}=1,76 \; mol

                               p_{N_2}=\frac{n_{N_2}}{n}\cdot p=\frac{0,50}{1,76}\cdot \left (2,0\; bar \right )=0,57\; bar
                                               

                               p_{Ar}=\frac{n_{Ar}}{n}\cdot p=\frac{0,70}{1,76}\cdot \left (2,0\; bar \right )=0,80\; bar


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2015 af Soeffi

#0

volume of one mole of ideal gas at 273 K, 1.00*10^5 Pa(1bar)=22,7dm^3

...dette giver R:

1bar\cdot 22,7dm^{3}=1mol\cdot R\cdot 273K\Rightarrow R=0,0831\;bar\cdot dm^{3}\cdot mol^{-1}\cdot K^{-1}


Svar #10
03. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

er en smule forvirret , mathom hvor får du 274 K fra?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2015 af mathon

A 20.0 dm^3 sample of gas at 274 K and 2.0 bar pressure


Skriv et svar til: ideal gasligning opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.