Matematik

marginalomkostninger, løs ligning

05. februar 2015 af Math111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er rendt ind i problemer, og håber at kunne få lidt hjælp her.

En virksomhed har en maskine, der producerer armbånd. Virksomheden kan sælge armbåndene for 10 kr. stykket. De daglige omkostninger O(x) i kr. ved at producere x armbånd pr. dag er givet ved:

O(x) = 50 * sqrt{x}+0,002x^2+1500

Indtjeningen er altså I(x) = 10x, hvor x er antal producerede armbånd.

Jeg skal finde ud af hvor mange armbånd virksomheden skal producere for at tjene penge på produktionen. 

jeg tænkte at det var når I(x) er større end O(x) og ville sætte de to ligninger på hver sin side af et lighedstegn, for at se hvornår graferne krydser. 

50*sqrt(x) + 0,002x^2+1500 = 10x 

Men jeg kan simpelthen ikke få isoleret x i denne ligning.

Nogen som kan hjælpe eller har en anden løsning???

Jeg skal også finde ud af, hvor mange armbånd det kan betale sig at producere, når man tager hensyn til marginalomkostningerne. 

Kan jeg har finde en formel for fortjenensten f(x) = x -(50*sqrt(x)+0,002x^2+1500) og se hvornår den er lig nul?


Svar #1
05. februar 2015 af Math111 (Slettet)

Hov, nederst i f(x), skal der stå at f(x) = 10x-(50*sqrt(x)+0,002x^2+1500)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af Soeffi

Nedenstående graf skulle vise f(x). Hjælper det? (Fundet ved google-søgning af funktions-udtrykket. Nulpunkter kan findes ved at forstørre grafen efter google-søgningen).

Vedhæftet fil:marginalomk.png

Svar #3
05. februar 2015 af Math111 (Slettet)

Hej og tak.

Er desværre bange for at jeg skal regne mig frem til det nøjagtige punkt.


Skriv et svar til: marginalomkostninger, løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.