Matematik

nogen der hurtige kan hjælpe????? skal aflevere det imorgen, har press på :S

05. februar 2015 af line12312 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I a°rene efter koloniseringen af planeten Terminus vokser indbyggertallet med 9% pr. a°r. Det oplyses, at der oprindelig ankom 100000 kolonister til Termi- nus.

a. Indfør passende variable, og opskriv en forskrift, der beskriver indbyg- gertallet pa° Terminus (i mio.) som funktion af tiden.

b. Bestem hvor mange indbyggere, der er pa° Terminus efter 10 a°r. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1570130 hvor du allerede har opgaven kørende og har fået svar. Fortsæt diskussionen i den oprindelige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2015 af mathon

                               f(x)=0,1\cdot 1,09^{t} 

når x angiver antal år efter oprindelig ankomst af 0,1 mio. kolonister
og f(x) angiver antal mio. beboere x år efter oprindelig ankomst.

Beregn
                               f(10)


Svar #3
05. februar 2015 af line12312 (Slettet)

hvordan skal jeg så beregne den, prøv og hvis mig hvordan, forstår det ikke og vil du ikke hjælpe mig med 

a. 4·x1,9 −10 = 94

b. log (x + 2) − log (x) = 2

c. 1+1=0 x x−2 


Svar #4
05. februar 2015 af line12312 (Slettet)

hvordan beregner jeg f(10)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har jo allerede fået hjælp til svarene i går i den anden tråd.

a. Mener du 4·x1,9 - 10 = 94 ?

b. benyt en regneregel for logaritmer.

c. Prøv at skrive det ordentligt op.

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1570419, hvor du nu også har disse spm. kørende.

Lad være med at dobbeltpostere dine spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man beregner f(10) ved at sætte t = 10 ind i forskriften for f(t)

         f(10) = 0,1 · 1,0910 = ...


Svar #7
05. februar 2015 af line12312 (Slettet)

jeg får det til 0,2367?? kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis du mener f(10), er det korrekt.


Svar #9
05. februar 2015 af line12312 (Slettet)

er det ikke for lidt ??? eller skal jeg fjerne 0 og sige 0,2367??


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

f(10) angiver indbyggertallet i antal millioner. Du skal jo så gange med 1 million for at få selve tallet.


Skriv et svar til: nogen der hurtige kan hjælpe????? skal aflevere det imorgen, har press på :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.