Fysik

er jeg på det rette spor?

08. februar 2015 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har brug for gå videre med opgaven nogle kan hjælpe mig da det næste opgave er det samme :)

Vedhæftet fil: Dokument fysik 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

I 1) skal du gange brændværdien for sprit med den forbrændte masse sprit. Du har ganget med vandets masse.

2) Beregn hvor meget energi der skal tilof8res for at opvarme 0,5 kg vand . Her skal man benytte cvand, mvand og ΔT .

Beregn så nyttevirkningen ud fra resultaterne i 1) og 2).


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2015 af mathon

effekt:
                 P=\frac{E_{vand}}{t}=\frac{E_{vand}}{300\; s}


Svar #3
08. februar 2015 af eliat (Slettet)

Ok en ting mere ^T er det en Konstant? Og hvad er det i min tilfælde ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2015 af mathon

             \Delta T er temperaturændringen


Svar #5
08. februar 2015 af eliat (Slettet)

nogen gider rette det hvis det er forkert

Vedhæftet fil:Dokument fysik 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke beregnet massen af den forbrændte sprit korrekt: før 164,8 g , efter 155,4 g , dvs en forskel
på 9,4 g. Man skal sammenligne den energi, som den forbrændte sprit leverer, med den energi, der kræves tilført for at opvarme vandet. Dine betragtninger giver ingen mening.


Svar #7
08. februar 2015 af eliat (Slettet)

#Andersen11

kan du ikke hjælpe med med at løse opgave 1 ? da opgave 2 er fuldstændig det samme


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man beregner først den mængde energi, der frigøges ved forbrndingen af spritten:

        Esprit = 25,3 MJ/kg · 0,0094 kg = 238 kJ

Man beregner den mængde energi, der skal tilføres for at opvarme vandet

        Evand = mvand · cvand · ΔT = 0,50 kg · 4,182 kJ/kg/K · 80 K = 167 kJ

og bestem så spritapparatets nyttevirkning

        η = Evand / Esprit


Skriv et svar til: er jeg på det rette spor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.