Kemi

redox reaktioner

09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved at afstemme denne reaktion

mg+H2SO4) --> MgSO4)+ h2

oxidationstal for følgende reaktanter

mg= 0

h2=+2        s=+6 ( da o=-2*4)
mg=+2             s=+6 (da o=-2*4)

s har hverken nedgang eller opgang, kan det passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2015 af Soeffi

#0
h2=+2        s=+6 ( da o=-2*4)

mg=+2             s=+6 (da o=-2*4)

s har hverken nedgang eller opgang, kan det passe

Du har

\overset{0}{Mg}+2\overset{+1}{H^{+}}\rightarrow \overset{2+}{Mg^{2+}}+\overset{0}{H}_{2}

SO42- indgår ikke i reaktionen.


Svar #2
09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

hvordan vidste du det ?


Svar #3
09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

og hvad hvis reaktionen ser sådan ud istedet

2Fe(s)+3Cl(g) --> 3FeCl3(s)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2015 af Soeffi

#2

hvordan vidste du det ?

Jeg skulle nok have sagt SO42- findes i opløsningen, men reagerer ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2015 af Soeffi

#3

og hvad hvis reaktionen ser sådan ud istedet

2Fe(s)+3Cl(g) --> 3FeCl3(s)

Grundskemaet hedder Fe + Cl2 -> FeCl3


Svar #6
09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

nåår så det er tilskuer ioner, men hvordan ved man præcis at de ikke reagere


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2015 af Soeffi

Ionen optræder på begge sider af reaktionen.


Svar #8
09. februar 2015 af lalala1122 (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2015 af Soeffi

#5
#3

og hvad hvis reaktionen ser sådan ud istedet

2Fe(s)+3Cl(g) --> 3FeCl3(s)

Grundskemaet hedder Fe + Cl2 -> FeCl3

Afstemmes: 2Fe + 3Cl2 -> 2FeCl3


Skriv et svar til: redox reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.