Matematik

Rumfanget af det omdrejningslegeme

11. februar 2015 af rinaholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig svær ved at løse disse opgaver. Nogle som vil hjælpe :) Tak på forhånd!

Grafen for funktionen givet ved g(x)=√1-1/9x^2 afgrænser sammen med x-aksen et område M. Brug et CAS-værktøj til at besvare følgende opgaver:
a)Bestem arealet af M
b)Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der forekommer, når M drejes 360^(o)om x-aksen
c)Beregn omkredsen af M 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Start med at løse ligningen g(x) = 0 for at finde grænserne på x-aksen.

a) Beregn så   ab g(x) dx   hvor a og b er løsningerne til ligningen g(x) = 0.

b) Benyt udtrykket for rumfanget af et omdrejningnslegeme ved drejning omkring x-aksen.

c) Benyt udtrykket for længden af en graf.


Svar #2
11. februar 2015 af rinaholm (Slettet)

Hvad vil det helt præcis sige at man skla sætte g(x)=0?
fx. på t-nspire 

g(x):=√(1-((1)/(9))*x^(2)) ? Udført
0=√(1-((1)/(9))*0^(2))


Svar #3
11. februar 2015 af rinaholm (Slettet)

#1

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningen g(x) = 0 , formodentlig

        \sqrt{1-\frac{x^{2}}{9}}=0

dvs

        (1 - x/3)·(1 + x/3) = 0

Benyt nu nulreglen til at løse ligningen.


Skriv et svar til: Rumfanget af det omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.