Matematik

Hjælpe lillesøster igen 4.klasse

16. februar 2015 af Suu006 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

I næste opgave skal lige være sikker på om jeg har fanget den.

Hvor mange hylder kan Ingunn og Rico lave tilsammen. Hvis længden på hver hylde skal være 40 cm?

Se Ingunn havde 1 bredde, og Rico 2= 3 bredde.

Ingunn havde et bræt på 3000 cm, og Rico 5000= 8000

derfor 8000*3:40 ikke

ja eller nej? 

Men den sidste opgave kan jeg ikke rigtig hjælpe hende med

opgave 31 

Hvor mange hylder kan de lave, hvis halvdelen skal være 40 cm lange, og halvdelen 60 cm lange?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere selve opgaven.

Har Ingunn 1 bræt med længden 3 m , og Rico har 2 brædder hver med længden 5 m?

Du skal først huske, at 1m = 100 cm, ikke 1000 cm.

Beregn den samlede bræddelængde og divider med 40cm

Opg 31. Hvis halvdelen af hylderne skal være 40 cm, og halvdelen skal være 60 cm, skal der laves sæt af 2 hylder med den samlede længde af 100 cm.


Svar #2
16. februar 2015 af Suu006 (Slettet)

ahhhh jeg glemte at det var 100 cm 

jeg tænkte på meter til kilometer 

sorry

Ingunn har et bræt på 3 meter, og rico to bredde som begge er 5 m

Ok.

så 300+500 divideret med 40cm


Svar #3
16. februar 2015 af Suu006 (Slettet)

Jeg mener 300+1000/40


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mener du ikke, at Rico har 2 brædder, som hver er 5m ?

#3

Ja, netop. Man skal huske parentesen:    (300+1000)/40 .

Her må man nok betragte hvert bræt for sig. Et bræt på 3 m kan jo kun deles i den hele del af 300/40 = 7 hylder. Hvert bræt på 5 m kan kun deles i den hele del af 500/40 = 12 hylder. I alt kan man så få

        7 + 12 + 12 = 31 hylder.


Skriv et svar til: Hjælpe lillesøster igen 4.klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.