Matematik

Bestem den størst mulige omsætning

17. februar 2015 af Chridser (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således: 

I en virksomhed er omsætningen R(i kr.) af en vare givet ved funktionen med forskriften R(x)=-x^2+502x   , 23 ≤ x ≤ 475

a) Bestem den størst mulige omsætning 

Virksomhedens variable omkostninger C(i kr.) er givet ved funktionen med forskriften C(x)=50x    , 25≤ x ≤475 

Dækningsbidraget kan bestemmes ved: dækningsbidraget=omsætning - variable omkostninger. 

b) Bestem en forskrift for dækningsbidraget DB og bestem det interval, hvor dækningsbidraget er positivt? 

Er der nogen der kan hjælpe????? Specielt lige til at opgave A. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Hvis du tegner grafen for R(x), ser du at det er en parabel med maximum i toppunktet.
Så du kan enten bruge toppunktsformlen (kun y skal bruges) eller du kan differentiere R(x)
og finde x så R'(x)=0, og så beregne tilsvarende R(x).

B) Sæt forskrifterne sammen: DB(x) på den ene side og forskriften for R(x) minus forskriften for C(x)
på den anden side. Reducer udtrykket.
Find nulpunkterne (løs den nye andengradsligning).
Tegn evt. grafen, så du kan se i hvilket interval DB > 0.


Svar #2
17. februar 2015 af Chridser (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem den størst mulige omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.