Matematik

Omsætning

18. februar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa - er faldet over denne opgave og har ingen idé om hvordan jeg skal udregne den, da vi faktisk slet ikke har været igennem metoderne til sådanne opgaver. Nogen der kan hjælpe? 

*OPGAVE VEDHÆFTET*


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:procentvækst.png

Svar #2
18. februar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2015 af Soeffi

a) Du har en startkapital K0. Efter fem år skal være vokset til 1,3·K0. Væksten er givet ved rentesatsen for hvert år på følgende måde K0(1,05)(1,04)(1,07)(1,06)(1+x) = 1,30·K0. => x = 1,30/[(1,05)(1,04)(1,07)(1,06)] - 1.

b) (1+r)5 = 1,30 => r = 5√(1,30) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2015 af Stats

År 0       K0
År 1       K0(1+0.05) = K1
År 2       K1(1+0.04) = K0(1+0.05)·(1+0.04) = K2
År 3       K2(1+0.07) = K0(1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07) = K3
År 4       K3(1+0.07) = K0(1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07)·(1+0.06) = K4
År 5       K4(1+0.07) = K0(1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07)·(1+0.07)·(1+r) = K5

K5 er ved år 5, og der skal omsætningen være steget til 30% dvs.
K5 = 1.3·K0

Du får da:

1.3·K0 = K0(1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07)·(1+0.07)·(1+r) ⇔
1.3 = (1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07)·(1+0.07)·(1+r) ⇔
1.3/((1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07)·(1+0.07)) = 1+r ⇔
[ 1.3/((1+0.05)·(1+0.04)·(1+0.07)·(1+0.07)) ] - 1 = r

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
18. februar 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Til b'eren er denne udregning så rigtigt? R er vel = de 30% 

(1+0.30)5=1.30=>
0.30=5√(1.3-1,5) = 0.786003


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2015 af Stats

Hvor den gennemsnitlige rente regnes som:
r=\sqrt[n]{(1+r_1)(1+r_2)(1+r_3)\cdots (1+r_n)}-1 <--- Denne formel skal anvendes

Og den effektive/interne rente beregnes som:
i=(1+r)^n-1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2015 af Stats

r=\sqrt[5]{(1+0.05)(1+0.04)(1+0.07)(1+0.06)(1+0.0496)}=0.0539

som er gennemsnitligt 5,39% omsætningen forrentes med pr. år

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Omsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.